Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand, efter pakkens anvisning, eller til den er al dente. Dræn vandet og gem 1 2 dl af pastavandet til senere.
Skær kyllingen i tern.
Skær champignon og løg i skiver eller mindre tern. Hak også hvidløg fint.
Varm olivenolien op i en stor pande eller gryde ved middelhøj varme. Tilsæt kyllingestykkerne, krydr med salt og peber, og steg dem gyldne og gennemstegte. Tag dem af panden og sæt dem til side.
I samme pande tilsættes lidt ekstra olie, hvis nødvendigt. Sautér løg og hvidløg, indtil de er bløde. Tilsæt champignonerne og steg, indtil de er let brunede.
Hæld fløden i panden med grøntsagerne, og rør det sammen. Lad saucen simre i et par minutter, ved svag varme, så den tykner let. Tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.
Tilsæt den stegte kylling og den kogte pasta til panden. Bland det hele godt sammen, og tilsæt lidt af det gemte pastavand, hvis saucen virker for tyk.
Kom spinaten i panden og rør rundt, indtil den falder sammen.
Server retten med det samme, drysset med lidt finthakket basilikum.