Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Blommecrumble
Du kan bruge forskellige typer blommer til opskriften, og valget afhænger af den smag og tekstur, du ønsker i din dessert. Læs mere under opskriften, for inspiration til hvad de forskellige blommer kan.
Ingen bedømmelser endnu
Antal:
8
Personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
35
minutter
min
I alt
45
minutter
min
Ingredienser
600
g
blommer
150
g
sukker
10
g
vaniljesukker*
100
g
havregryn*
125
g
hvedemel
1
nip
flagesalt
150
g
smør
50
g
sirup
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
Vask blommerne, skær dem i halve, og fjern stenene. Hvis blommerne er store, kan du skære dem i kvarte.
Fordel blommerne i et ovnfast fad. Drys med 50 g af sukkeret og vaniljesukker for at trække sødmen frem.
Bland havregryn, hvedemel, det resterende sukker og et nip flagesalt.
Skær smørret i små tern, kom det i en lille kasserrolle med sirup og smelt det. Tilsæt det til de tørre ingredienser og rør det godt sammen.
Fordel crumblen jævnt over blommerne i det ovnfaste fad. Sørg for, at hele overfladen er dækket.
Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil crumblen er gyldenbrun og sprød, og blommerne er blevet bløde og saftige.
Lad crumblen køle af i et par minutter, før du serverer den. Den er lækker både varm og afkølet.
Server gerne med en kugle vaniljeis, creme fraiche, eller flødeskum for ekstra nydelse.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk