Nemme og lækre bagte kartofler med bacon, cremefraiche og purløg. Server de bagte kartofler straks som en lækker forret, tilbehør eller let hovedret.
5 fra 1 stemme
Servings: 12stk
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredients
12mellemstorekartofler
100grevet cheddar
150gbacon(i skiver)
150gcreme fraiche 38 %
½bundtpurløg(finthakket)
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Vask kartoflerne grundigt, men behold skindet på. Læg dem i en stor gryde med vand så det dækker, tilsæt en smule salt, og kog dem i ca. 20-25 minutter, indtil de er næsten møre. De skal stadig have lidt fasthed.
Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
Tag de kogte kartofler op af vandet, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær et dybt kryds i toppen af hver kartoffel, men pas på ikke at skære helt igennem. Brug to fingre til forsigtigt at åbne krydset lidt op, så der er plads til fyldet.
Fordel den revne cheddarost ned i krydset og krydr med lidt peber.
Bag kartoflerne i ca. 10 minutter, eller indtil osten er smeltet og bobler gyldent. Lad dem køle lidt af, så de er nemme at håndtere.
Steg bacon sprødt på en pande, og hak det i små stykker.
Top hver kartoffel med en klat creme fraiche, et drys sprødt bacon over, og afslut med friskhakket purløg. Krydr evt. med salt og peber.