Hjemmelavet sandwichbrød med fuldkorn
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Sandwichboller med fuldkorn

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Hævetid12 t
Samlet tid30 min
Ret: Bagværk
Antal: 10 Stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl vand, koldt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olie*
  • 1 spsk salt
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 500 g hvedemel
  • 1 stk æg, til pensling
  • 1 dl solsikkekerner

Sådan gør du

Dag 1

  • Kom gær i en skål sammen med salt, honning, olie og vand.
  • Rør godt så gær og honning opløses.
  • Tilsæt melet og ælt godt (jeg brugte en røremaskine). Er du ikke ejer af sådan en, kan det sagtens klares med håndkraft. Jo længere tid du ælter, desto bedre. Jeg æltede omkring 10 minutter på maskinen. Dejen må gerne være lidt våd og klistret.
  • Lad dejen hæven natten over i køleskabet. 

Dag 2

  • Næste morgen formes brødene på en bageplade forklædt med bagepapir og pensel med ægget. 
  • Top med solsikkekerner.
  • Bages i en forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter ved 200 graders varmluft (midt ovn) - hold øje. 
  • For at tjekke om de er færdige, kan du banke på brødets bund og høre om det lyder hult.
  • Velbekomme.