OLIVENBRØD
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Olivenbrød

Forb. tid1 t 40 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid2 t 40 min
Ret: Bagværk
Antal: 1 Brød

Ingredienser

  • 1 stk stentøjsgryde, ca. 4 L
  • 25 g gær
  • 6 dl lunken vand
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk flydende honning
  • 250 g fuldkorns speltmel
  • 350 g manitoba hvedemel
  • 100 g stenfrie sorte oliven (smagsfyldte!)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand (her brugte jeg en røremaskine).
  • Når gæren er opløst tilsættes salt og honning. 
  • Tilsæt begge meltyper og rør det hele godt sammen, jeg rørte ca. 7 minutter. 
  • Til sidst tilsættes de stenfrie oliven, hvor de kort æltes ind i dejen i ca. 2 minutter. Dejen må gerne være til den våde og klæg side.
  • Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet, ved stuetemperatur i ca. 1,5 time.
  • Sæt den tomme stentøjsgryde i ovnen og tænd ovnen på 250 grader. Lad ovnen og gryden blive brandvarm. Tag gryden ud af ovnen, og hæld den bløde dej ned i gryden.
  • Bag brødet i forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 35 minutter med låg.
  • Efter de de 35 minutter, tages låget af gryden, og bages videre i ca. 20-25 minutter. Hold øje – ovne kan være forskellige. Brødet skal være let gyldent på overfladen.
  • Brødet kan bankes ud af gryden. Lad brødet hvile i minimum 30 minutter, før det kan skæres. 
  • Nyd evt. en skive med smør. Velbekomme.