TIP: Retten smager endnu bedre næste dag. Retten kan også fryses ned.
Fremgangsmåde
Hvis du bruger brune ris, skal de koge lidt længere tid - sæt dem derfor over forholdsvis tidligt, så de er færdigkogte når gryderetten er kogt ind.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil og hak løget i tern. Pil hvidløgene og riv dem og ingefær på et rivejern. Skræl gulerødder, og snit dem i små tern.
Skær græskarret over i to dele, fjern kernerne. Hvis dit græskar er økologisk, kan du undlade at skrælle det. Snit græskarret i forholdsvis mundrette tern, på 1 x 1 cm.
Steg løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor gryde eller wokpande til de er lettere gyldne.
Tilsæt gurkemeje, spidskommen og tomatpuré og steg i et par minutter.
Tilsæt græskar og gulerod og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt herefter peanutbutter, og hæld bouillon, hakkede tomater i gryden.
Lad det simre i 15 minutter, til græskarternene er møre.
Gulerødderne må gerne stadig have lidt bid.
Dræn kikærterne fra dåsen, og bland dem i retten sammen med kokosmælk.
Smag til med citron, salt og friskkværnet peber.
Servér med peanuts, friske urter, ris og evt. yoghurt naturel eller creme fraiche.