Opbevar på frys: Du kan med fordel smide brunkagedejen i fryseren i en pose, når du har rullet dem til pølser. Tag op når du får lyst, og bag friske brunkager ved lejlighed. Du skal blot skære rullen i skiver og bage dem - følg fremgangsmåden i opskriften.
Fremgangsmåde
Smelt sukker, brun sukker, sirup og smør i en gryde ved svag varme – smør skal være helt smeltet. Lad det afkøle og sigt krydderier og hvedemel i. Tilsæt potaske udrørt i 2 spsk vand, hakkede pistacienødder og appelsinskal. Ælt dejen hurtigt sammen.
Del dejen i 4 og rul hver del til en rund pølse eller den form du ønsker dine brunkager i (fx firkantet).
Læg dejene på køl i minimum 4 timer – gerne natten over.
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skær dejen i skiver på ca 2-3 mm. Læg dem på en beklædt bageplade og bag brunkagerne ved 180° varmluft i ca. 4-5 min, afhængig af tykkelse. De skal være gyldne. Hold øje med dem, da det går stærkt.
Lad dem afkøle på en rist, før de lægges i en lufttæt dåse eller på glas.