Vafler med grov oliventapanade - en idé til tapasbordet
Udskriv
5 fra 2 stemmer

VAFLER MED OLIVENTAPENADE

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 Hjertevafler

Ingredienser

Vafler, 3-4 stk

  • 2 dl havregryn
  • 2 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 1 nip salt

Grov oliventapenade

  • 50 g sorte stenfrie oliven
  • 50 g grønne stenfrie oliven
  • 1 fed hvidløg
  • 4 tsk kapers
  • 2 tsk olivenolie*

Sådan gør du

Vafler

  • OBS! Hvis du laver dine vafler i et belgisk vaffel-plade, vil portionen svare til 4 vafler.
  • Blend alle ingredienser sammen i en blender. Varm vaffeljernet op og smelt kokosolie i vaffeljernet. 
  • Hæld dejen på den varme vaffelplade, så det dækker hele fladen.
  • Bag dine vafler i ca. 2-4 minutter.
  •  Læg de færdigbagte vafler på en rist så de ikke bliver bløde. Klip hjerterne ud og top dem efterfølgende med tapanade eller måske denne butterbean spread med gurkemeje.

Oliventapenade

  • Blend alle ingredienserne sammen i en blender, til en grov tapenade. Skold et glas, og kom det herpå. 
  • Opbevar på køl.

Vafler med tapenade

  • Skyl spinatblade, ruccula eller hvad du ønsker at bruge. Fordel ovenpå et vaffelhjertet og påfør oliventapanaden. 
  • Skær nogle cherrytomater i kvarte og læg dem ovenpå. 
  • Afslut med endnu et vaffelhjerte.
  • Servér. Velbekomme.