Kanelsnurrer uden raffineret sukker - sundere og snaskede
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Sunde kanelsnurrer

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 5 min
Ret: Bagværk
Antal: 10 Stk

Ingredienser

Dej

Remonce

Ekstra

  • 1 stk æg, til penslen

Sådan gør du

Dej

  • Varm en lille gryde, hvori du luner mælken og smelter smørret - må ikke blive for varmt.
  • Jeg bruger en røremaskine. Ejer du ikke en røremaskine, kan dejen sagtens æltes i hånden.
  • Opløs gær i den lunkne mælk- og smør, tilsæt salt, kardemomme og honning. Når gær er opløst tilsættes melet. 
  • Lad røremaskinen kører i ca. 10 minutter, ved middel-højt tempo - det giver en nem dej at arbejde med.
  • Lad dejen hæve overdækket med et klæde, et lunt sted i ca. 1,5 time.

Remonce

  • Imens kan du forberede remoncen. Her skal alle ingredienserne blot blendes sammen til en ensartet masse. Nu kommer rulningen, som kan virke lidt svær. Men tøv ikke, det er faktisk ret simpelt!

Sådan folder og ruller du

  • Efter hævningen rulles dejen ud, i en firkant (se billede 1). Remoncen smøres på i et jævnt lag.
  • Nu skal den foldes. På den lange led, foldes 1/3 del af dejen ind mod midten (se billede 2). Dernæst skal det samme gøres med den anden side. 
  • Til sidst har du tre lag ovenpå hinanden (se billede 3).
  • Rul nu en ekstra gang over de samlede lag, inden de skal snurres.
  • Skær dejen ud med 2-3 cm bredde (se billede 4).
  • Nu skal de snurres. Jeg brugte denne youtubevideo fra Meyers, som beskriver perfekt hvordan det kan gøre.
  • Placér alle snurrerne på en bageplade og pensl med et æg. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. 
  • Velbekomme!