Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella
Udskriv
5 fra 3 stemmer

PIZZA MED GRILLEDE ARTISKOKKER

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t
Samlet tid1 t 40 min
Ret: Aftensmad, Pizza
Antal: 2 Pizzaer

Ingredienser

Pizzabund

  • 3 dl vand, lunkent
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie*
  • 500 g Tipo 00 hvedemel

Tomatsauce

  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie*
  • 1 kvist frisk timian
  • 2 dåser hakkede tomater

Fyld

  • 1 glas grillede artiskokker*
  • 10 stk soltørrede tomater
  • 200 g serranoskinke
  • 1-2 stk kugler frisk mozzarella
  • 15 stk små cherrytomater, halveret

Sådan gør du

Pizzabund

  • Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt. Jeg brugte mine røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft.
  • Rør melet i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig, gerne 10 minutter. Hvis du bruger hænderne, kan du ælte dejen på køkkenbordet i. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.
  •  Lav imens tomatsauce.
  • Efter hævning; tænd ovnen på 250° varmluft, så den bliver brændende varm med en bageplade i.

Tomatsauce

  • Skær løg i små tern, riv hvidløg og svits det af i en gryde med lidt olie. Tilsæt hakkede tomater, timian og smag til med salt og peber. Lad det simre i 15-20 min. ved svag varme.

Fyld

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord. Ælt igen og rul nu ud til to pizzabunde. Løft pizzabunden over på den brændende bageplade, som du først skal beklæde med bagepapir.
  • Kom først tomatsaucen ud på din pizzabund.
  • Bag bunden i ca. 15-20 minutter til bunden er sprød. Hold lidt øje undervejs.
  • Når pizzaen kommer ud, kan den toppes skinke, artiskokker, tomater, revet mozzarella og frisk basilikum. 
  • Velbekomme.