Opskrift på rabarberkompot til det søde og salte køkken. Brug den syrlige kompot på morgenmaden som fx skyr eller ost, i kager og desserter eller til kylling.
Til opskriften kan du både bruge frosne eller friske rabarber.
Opbevar kompotten på køl i et skoldet glas.
Kan fryses.
Fremgangsmåde
Rabarber skæres i tern, ca 2 x 2 cm og lægges i en gryde med vand og sukker. Måske der skal tilsættes ekstra sukker - afhænger af de enkelte rabarbers syrlighed.
TIP: Hvis du ønsker kun at bruge rabarberkompotten i det søde køkken, kan du med fordel koge vaniljekorn fra en hel vaniljestang med.
Lad ingredienserne koge langsomt op i 10-15 minutter, afhængig af hvor grov du vil have din kompot. Nu skal det blot afkøle. Kom det på skoldede glas og opbevar på køl.
Nyd det på alverdens lækkerier, f.eks. på grød, skyr, chiagrød eller i desserter og kager. Kun fantasien, sætter grænser.