Smuldr koldt smør i en skål. Tilsæt hvedemel, flormelis og æggeblomme, og saml dejen forholdvis hurtigt. Pak mørdejen ind i film og stil den herefter på køl i mindst to timer, gerne dagen før hvis du har tid.
Tag dejen ud 5-10 minutter før, så du kan arbejde med den.
Tryk den ud i en smurt tærteform eller beklæd den med bagepapir.
Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Et godt lille tip for at få dem skilt fra hinanden, er ved at tage lidt sukker og blande med kornene.
Bring mælk og vaniljen i kog - læg gerne vaniljestangen ved.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt maizena, men pisk ikke videre. Hæld den varme mælk i æggemassen og pisk samtidig.
Herefter hældes blandingen tilbage i gryden, og det varmes op under omrøring. Det må ikke brænde på, så hold øje. Lad det koge et minut eller to - cremen skal være forholdsvis tyk og opnå en cremet konsistens.
Brombærtærte
Bag tærtebunden i en forvarmet ovn på 180˚ i 12-15 min., til bunden er bagt.
Lad den afkøle inden du smører vaniljecremen på. Top til sidst med friske brombær.