Falafler - den nemmeste opskrift
Udskriv
5 fra 3 stemmer

FALAFLER

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Aftensmad

Ingredienser

  • 200 g tørrede kikærter
  • 1 bundt persille, finthakket
  • 1 stk løg, lille
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 stk citron, saften
  • 1 stk æg
  • 1 spsk spidskommen* stødt
  • 1 spsk koriander, stødt
  • 1 tsk bagepulver* eller natron
  • 1 spsk tahin, kan udelades
  • 2 spsk hvedemel (alle typer kan bruges)
  • olie til at stege/fritere i, smagsneutral

Sådan gør du

  • Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i 12-24 timer, de skal ikke koges. 
  • Skyl kikærterne og blend alle ingredienserne sammen til en fast dej. Er farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk mel, havregryn eller rasp mere.
  • Form falaflerne runde med en ske i hånden og steg dem i en pande med varm olie til de er sprøde og har taget farve. Alternativt kan du tilberede dem i ovnen, men så vil de ikke få samme sprødhed. 
  • Velbekomme.