Lun halvdelen af mælken og smørret enten i en gryde eller i mikrobølgeovnen, indtil smørret er smeltet. Bland herefter med den kolde halvdel af mælken, for at opnå en lunken temperatur. Det må hellere være lidt for koldt end for varmt, da gæren ellers ikke vil hæve som den skal.
Kom mælkeblandingen i en røremaskine med gær, flagesalt, vaniljepulver og sukker. Rør, indtil gæren er opløst.
Tilsæt melet lidt efter lidt, og øg derefter hastigheden, indtil dejen løsner sig fra siderne af skålen. Dette kan tage omkring 6-7 minutter på en moderat til høj hastighed.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka en time på køkkenbordet, indtil den er fordoblet i størrelse.
Remonce
Rør alle ingredienserne godt sammen.
Vaniljecreme
Tip! Du kan med fordel forberede kagecremen dagen før.
Start med at piske æg og sukker, indtil blandingen er luftig. Tilsæt melet og pisk igen.
Bring mælk i kog i en gryde, og rør konstant i mælken for at forhindre, at den brænder på.
Hæld langsomt den varme mælk i æggeblandingen, mens du fortsætter med at piske, og kom derefter hele blandingen tilbage til gryden.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og tilsæt dem til cremen. Varm cremen op under konstant piskning, indtil den lige akkurat når kogepunktet. Hæld derefter cremen i en skål og lad den køle af mens dejen hæver.
Saml sneglene
Kom din vaniljecreme i en sprøjtepose, og læg på køl til du skal bruge den om lidt.
Placer dejen på et let mel drysset bord og rul den ud i en stor firkant.
Fordel remoncen jævnt over hele firkanten.
Rul dejen sammen til en lang pølse og skær den i tynde skiver, cirka 2 cm tykke, og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal bruge to bageplader, da de flyder lidt ud. Lad dem hæve yderligere i cirka 30 minutter. I mellemtiden forvarmes ovnen til 180 grader, varmluft.
Giv nu hver snegl et tryk, så de bliver lidt flade. Lav en fordybning i hver snegl med fingrene.
Sprøjt vaniljecremen ned i midten af hver snegl. Giv gerne en rigelig mængde creme til hver snegl.
Pensl sneglene pisket æggeblomme og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne på toppen og let sprøde i kanten.
Lad sneglene køle af på en bagerist.
Sukkersirup
Lav siruppen, mens sneglene afkøler eller de har 5 minutter tilbage af bagetiden.
Lad ingredienserne koge 5 minutter, til det har en sirupsagtig konsistens. Pensl sneglene med sukkersirup.