TIP: Smager også godt kold, og er perfekt i madpakken.
Fremgangsmåde
Bund
Opløs gær i vand. Tilsæt mel, og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed. I det sidste minut skrues der op for hastigheden, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salt.
Kom dejen ud på et bord. Del dejen i to og form hver dej til en kugle. Drys lidt mel på toppen og dæk dem til med et klæde. Lad dejene hæve ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer, afhængig af temperaturen i lokalet.
Afbagning
OBS! Det er meget forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer - her har jeg bagt min pizza i pizzaovn. Nogle gange bager jeg den i min almindelige ovn med et bagestål. Brug den afbagningsmetode som du foretrækker 🍕
Drys mel på bordet og form to pizzabunden, så tynde som muligt. Brug hænderne - det er vigtigt, at du ikke bruger en kagerulle da du så slår luften ud.
Skær bacon i tern og løg i ringe.
Smør bundene med creme fraiche, fordel stykker af finthakket bancon, løgringe og timian ovenpå hver bund.
Almindelig ovn: Bag pizzaerne i ca. 5-7 minutter ved 250 grader, indtil bunden er sprød. Vil du have dine pizzaer ekstra sprøde, kan du med fordel bruge et bagestål, pizzasten eller en varm bageplade. Ha' et øje på afbagningen, da ovne er forskellige. Tip: Kan du skrue mere op for din ovn, så gør endelig det - hold dog øje. Pizzaovn: Hvis du bruger pizzaovn, kender du din pizzaovn bedst.
Top med med friskplukket estragon, og evt. et dryp olivenolie.