Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Gulerodsrisotto
Nem og lækker opskrift på gulerodsrisotto med parmesan og gulerodspuré. Denne risotto med gulerødder er smuk orange og god til vinter.
5
fra 1 stemme
Servings:
2
personer
Forberedelse
5
minutter
min
Tilberedelse
25
minutter
min
I alt
30
minutter
min
Ingredients
300
g
gulerødder
10
g
olivenolie*
10
g
smør
1
stk
løg
150
g
risottoris
75
ml
hvidvin
600
ml
hønsebouillon
10
g
hvidvinseddike*
50
g
parmesan
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Rens gulerødderne og tag én fra til pynt. Skær de øvrige gulerødder i mindre stykker og kom dem i en gryde og dæk dem med vand.
Kog dem til de er helt møre og blend til en glat pure med 3/4 dele af vandet.
Snit løget fint og steg det til det er klart, i smør og olivenolie.
Kom risene på og lad dem stege med i ca. 30 sekunder.
Tilsæt hvidvinen og lad det fordampe.
Tilsæt herefter hønsebouillon lidt ad gangen. Når risene er ved at være færdige tilsættes gulerodspuréen og det hele røres sammen i et par minutter.
Tilsæt revet parmesan, eddike og smag til med salt og peber.
Lav gulerodsstrimler af den ene gulerod og kom det på toppen af risottoen.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk