Tip! Hvis du vil være i god tid, kan du sagtens lave din ismasse dagen før brug.
Rist kokosflagerne gyldne på en pande.
Bring kokosmælk og fløde lige under kogepunktet - det vil sige lige under 100°C. Tag herefter af blusset.
Pisk æggeblomme og sukker til en luftig æggesnaps.
Hæld forsigtigt den varme kokos-fløde-blanding i æggesnapsen under kraftig piskning. Hæld nu hele blandingen tilbage i gryden og varm den op til ca. 82°C - gør dette lav varme, så det ikke brænder på! Rør i massen undervejs, så du undgår dette. Jeg rører med en dejskraber.
Køl kokos-ismassen ned i køleskabet, tager ca. 2 timer. Når ismassen er helt nedkølet, er den klar til at blive kørt på ismaskinen. Kør nu ismassen på maskinen til den er klar. Lige inden den er ved at være færdig tilsætter du finthakket kokos.
Kom kokosisen i en form, fx en aflang kageform på ca. 1-1,5 L.
Kom kokosisen i fryseren i minimum et par timer til den har sat sig – gerne til næste dag. Servér med syltede ananas.
Syltede ananas
Skrab kornene fra vaniljestangen og kom dem i en gryde med sukker,rom og vandet. Bring det hele i kog og lad det småsimre i ca. 5 minutter.
Skær det yderste og stokken fra ananassen og skær den i mindre stykker.
Kom ananassen i gryden med sukkerlagen og lad det hele stå i minimum 1 time, gerne flere timer eller natten over, så det trækker smag.