Vaniljekranse uden mandler. Dejen er lavet i en kødhakker på gode gammeldags manér, men du kan også komme dejen i en sprøjtepose. Vær dog opmærksom på nogle faktorer, som du kan læse i afsnittet ovenfor.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene fra. Vend dem med lidt af sukkeret på et spækbræt.
OBS! Jeg bruger en røremaskine.
Bland sukker, hvedemel, smør og vanilje sammen i røreskålen. Saml dejen med ét æg. Jeg samler dejen på røremaskinen med en dejkrog, men kun lige til dejen har samlet sig. Vigtigt du ikke ælter dejen! Dejen skal være ret fast.
Sæt dejen på køl i 30 minutter, hvis du du laver vaniljekransene i en kødhakker. Hvis du bruger et stjernetyl, så udelad at sætte dejen på køl.
Tænd ovnen på 210 grader, almindelig ovn.
Kom dejen op i en sprøjtepose med en 12 mm stjernetyl eller i en en gammeldags kødhakker med stjerne kageplade. Lav lange dejstrimler og skær dem til, ca. 7 cm og saml dem godt til i enderne.
Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 10 minutter.
Lad kransene afkøle på en rist og opbevar dem i en lufttæt beholder.