Her får du min absolut bedste opskrift på en klassisk italiensk lasagne smækfyldt med grøntsager, oksekød, cremet bechamelsauce og sprød ost på toppen.
Skær gulerødder, blegselleri og løg i mindre tern. Pres hvidløg og snit timianen fint.
Tag en stor gyde og sæt den på højeste blus. Når gryden er varm kommes olien i og gulerødder, blegselleri, løg samt hvidløg og timian tilsættes. Steg det hele af i ca. 1-2 minutter.
Kom nu kødet i gryden og steg det med yderligere et par minutter. Tilsæt tomatpure og de flåede tomater. Tilsæt ligeledes 5 dl vand og skru ned for varmen og lad det hele småsimre i ca. 60 minutter. Smag til med salt og peber.
Bechamel sauce
Smelt smørret i en mellemstor gryde ved medium varme.
Tilsæt melet og rør det hele sammen i et par minutter. Dette "bager" smagen af mel væk.
Kom mælken på lidt ad gangen under konstant omrøring, og smag til sidst til med revet muskatnød, salt og peber.
Lasagne
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Find et stort ildfast fad frem og kom først kødsauce i bunden, hernæst kommes bechamel over og til sidst lasagne plader. Fortsæt indtil det hele er brugt op. Det sidste lag skal være med kødsauce og til sidst bechamel.
Top med revet mozzarella ost.
Bag lasagnen i ca. 40-45 minutter. Top med frisk basilikum.