TIP: Lav mørdejen dagen i forvejen, så kan du hurtigt lave en lækker tærte med pærer.
Fremgangsmåde
Mørdej
Bland hvedemel og flormelis sammen i en skål.
Smuldr koldt smør i dejen, til en savssmuldslignende konsistens- og udseende.
Brug et æg til at samle dejen. Det er vigtigt at dejen ikke æltes, men kun lige samles. Er dejen for klistret, kan du tilsætte lidt mel gradvist med dine hænder.
Lad dejen hvile 1 time på køl.
Frangipane
Blend alle mandler helt fint til mandelmel.
Skrab kornene fra af vaniljestangen og mas det med lidt rørsukkeret.
Pisk stuetempereret smør, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps med en elpisker. Tilsæt æggene og pisk det godt sammen.
Kom de fintmalede mandler i blandingen og vend det godt sammen til du har en homogen frangipane. Tag halvdelen fra i en anden skål.
Hak chokoladen groft og vend med den ene halvdel af frangipane. Den anden halvdel forbliver som den er.
Pæretærte
Tænd ovnen på 180°, varmluft.
Fjern kernehus fra pærerne og skær dem i tynde skiver.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord og kom den over i tærteformen. Kom først frangipane med chokolade i et lag og derefter frangipane uden chokolade ovenpå. Tryk pæreskiverne ned i.
Bag tærten ved 180°, varmluft i ca. 25-30 minutter.
Serveringsforslag
Servér den lune tærte med flormelis og creme fraiche.