*Tip! Du kan fryse halvdelen af dejen ned, når du har trillet den til kugler. Kom dem i en beholder med bagepapir mellem lagene. Tag kuglerne op fra drys, læg dem på en bageplade og lad dem tø op. Bag dine småkager efter opskriftens anvisning.
Fremgangsmåde
Kom de hele hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor og blend dem til de er helt finthakkede. Skal ikke være mel og heller ej for groft blendet.
Kom de hakkede hasselnødder i en skål. Skær smør i tern og tilsæt i skålen sammen med sukker, hvedemel, bagepulver og et nip flagesalt.
Ælt alle ingredienserne sammen til dejen er samlet, og stil den på køl i 20 minutter.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir og tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
Tag dejen ud fra køl og brug dine hænder til at trille dejen til små kugler. Placér hver kugle på bagepladen med lidt afstand. *Læs noter for tip til nedfrysning.
Brug en gaffel til at give kuglerne et lille tryk – først på den ene led, og så den anden. Mønsteret skal forestille et lille gitter, som du kan se på billederne.
Bag småkagerne i ca. 10-12 minutter.
Lad småkagerne afkøle på en rist, hvorefter de bliver sprøde. Opbevar i en lufttæt beholder.