Hjemmelavede sprøde vafler uden æg. Her får du min bedste opskrift på en nem vaffeldej, så du kan bage dine egne lækre vafler derhjemme. Du kan altid tilføje forskellige krydderier efter humør. Læs noter for mere inspiration.
Tip: Hvis du er glad for krydderier, kan du komme fx kanel, kardemomme eller stødt ingefær i dejen. Du kan også tilføje andre smagsgivere som fx revet appelsinskal eller citronskal.
Fremgangsmåde
Smelt smør i en gryde og sæt det til side.
Rør hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt mælk og vand og rør det hele godt sammen. Tilsæt smør og pisk alle ingredienser godt sammen til alle klumper er væk.
Lad dejen hvile i ca. 30 minutter - gerne længere tid. Men du kan også sagtens springe hviletiden over.
Varm vaffelhjernet op. Bag den første vaffel i godt med smør, så de får en sprød overflade. Åben helst ikke vaffeljernet, før vaflerne er færdigbagte.
Servér vaflerne med marmelade efter eget valg og flormelis.