Nem og lækker opskrift på en svampet citronkage med birkes og marcipan. Med en citronsirup for en mere intens smag af citron. Sød og syrlig på samme tid!
TIP: For at undgå at marcipanen klistrer, kan du vende den revne marcipan i lidt hvedemel, inden den piskes sammen med resten af ingredienserne.TIP: Du kan også lave muffins. Husk at bagetiden så bliver kortere.
Fremgangsmåde
Citronsirup
Kog sukker og citronsaft i en lille kasserolle, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af imens du laver kagen.
Citronkage med blå birkes
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Riv marcipanen groft på et rivejern og smelt smørret.
Pisk sukker, revet marcipan, æg, citronsaft og citronskal til en samlet masse. Kom det smeltede smør i dejen og pisk det kort.
Sigt hvedemel, vaniljesukker, salt og blå birkes i dejen og rør den til den er ensartet. Dejen skal kun lige være sammenhængende.
Smør rugbrødsformen og hæld dejen i. Bag citronkagen i ca. 25 minutter. Brug en kødnål eller gaffel til at tjekke om den er færdigbagt. Lad kagen køle lidt af.
Prik huller i kagen med en gaffel, pas på med ikke at prikke hele vejen i gennem kagen.
Hæld citronsiruppen udover kagen og lad kagen køle helt af, inden du kommer glasur på.
Citronglasur
Rør citronsaft og flormelis sammen til en glasur. Den skal være tyktflydende.
Hæld citronglasuren udover kagen og pynt med blå birkes og revet citronskal.