Hjemmelavede sprøde pommes frites, som du selv kan lave i enten ovn eller gryde hvor de friteres. I opskriften kommer jeg med en beskrivelse af begge muligheder.
Denne proces skal laves, uanset om du vil friturestege dem eller bage dem i ovnen.
Rens bagekartoflerne grundigt.
Skær dem i både/stængler.
Læg kartoffelbådene i en skål med vand i et par timer. Hvis du ikke gider vente, kan du godt gøre dette i 30 minutter. Og alternativt kan du også bare skylle alle fritterne grundigt med koldt vand, så du fjerne det meste stivelse.
Kog bådene i ca. 3 minutter i letsaltet vand. Sigt vandet fra, dup dem godt og læg dem på en plade og stil den i køleskabet i 4-6 timer, gerne natten over. Igen, hvis du ikke gider vente, skal du som minimum bare have dem på køl i 30-45 minutter.
Friturestegte pommes frites
Varm olie op i en tykbundet gryde, ca. 3 L. Lad olien først blive ca. 130°. Fritér kartoflerne lidt ad gangen i ca. 2-3 min. Tag dem herefter op.
Skru herefter varmen op, så olien kommer op på ca. 170°.
Fritér nu kartoffelbådene igen i ca. 3-5 minutter, til bådene er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og drys godt med flagesalt!
Pommes frites i ovn
Tænd oven på 200° varmluft.
Kom kartoffelbådene i en frysepose og tilsæt ½-1 dl smagsolie og bland grundigt sammen - på den måde er du sikret at alle fritterne får olie.
Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel fritterne herpå.
Bag dem i ca. 35 minutter og vend dem herefter lidt rundt. Gør gerne det undervejs nogle gange, så fritterne bliver ens og sprøde.
Giv fritterne yderligere 30-35 minutter, til de er sprøde og har fået en flot gylden farve. Hold gerne øje med dem, da ovne er forskellkige.