Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
Nutrition Label
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Gyros med oksekød
Hjemmelavet græsk gyros af oksekød på panden. Her får du en nem opskrift på gyros med skønne krydderier. Servér i brød eller pita.
5
fra
2
stemmer
Servings:
4
Personer
Forberedelse
5
minutter
min
Tilberedelse
10
minutter
min
Marineringstid
2
timer
t
I alt
2
timer
t
15
minutter
min
Ingredients
Hjemmelavet gyros
500
g
tykstegsfilet
2
fed
hvidløg
2
tsk
stødt spidskommen*
2
tsk
stødt koriander*
1
tsk
chiliflager*
1
tsk
tørret timian
1
tsk
tørret oregano*
salt og friskkværnet peber
Desuden
150
g
tzatziki
4
stk
fladbrød
1
stk
romaine salat
2
stk
tomater
1
stk
agurk
0,5
stk
rødløg
0,5
bundt
bredbladet persille
Køkkenudstyr
Hvidløgspresser*
Noter
Du kan også bruge
tyndstegsfilet.
Fremgangsmåde
Hjemmelavet gyros
Skær oksekødet i så tynde strimler som muligt.
Pres hvidløg.
Kom det i en skål og bland det godt sammen med de resterende ingredienser og lad det marinere i minimum 2 timer. Gerne natten over, hvis du har tiden.
Gyros kødet steges på en rygende varm pande i lidt olie. i ca 1-2 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Gyros i fladbrød
Bag dine egne græske fladbrød (det er nemt!) og lun dem op igen, hvis de er blevet kolde.
Skær salat, tomat og agurk i små stykker. Skær rødløg fint og vend med grofthakket persille.
Smør fladbrød med tzatziki og fyld derefter grøntsager i. Spis den åben eller luk brødet sammen om fyldet.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk