Inden køllen gnides ind med olie, krydderier og salt skal den først trimmes. Det gør du ved at skære de små sener fra.
Rids tern i lammekøllens fedt-overflade og gnid med olie og salt. Læg laurbærblade, rosmarin og hvidløg på køllen og læg køllen i bradepande beklædt med bagepapir.
Steg lammekøllen i ca. 2-2,5 time, eller til den har en kernetempertaur (målt ved låret) på ca. 58-60 grader. Mens stegen hviler kan du forberede kartofler, salat og forårsløg.
Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 20 minutter, så du får en perfekt rosastegt steg.
Mens stegen hviler kan du tilberede tilbehøret.
Tilbehør
Følg fremgangsmåden for rosmarinkartofler lige her.
Steg forårsløg på en varm pande i lidt olie eller smør.
Tomatsalat
Skær tomater i kvarte.
Skær agurken over på midten og fjern kernerne. Skær i både.
Snit ramsløg meget fint.
Vend tomat, agurk og ramsløg sammen med feta, olivenolie, citronsaft og smag til med salt og peber.