Mel: Prøv Blå Caputo! Jeg kan virkelig anbefale at bruge denne blå Caputo mel*, som er kvalitetshvedemel direkte fra Napoli, fra Italien 🇮🇹 Det giver de skønenste pizzaer, fordi melet har mange proteiner (13 %), som gør, at gluten bliver elastisk og strækbart. Det gør dejen enormt god at arbejde med, og det siges at det er med til at italienerne kan svinge deres pizzadej på fingrene, uden der går hul i 😉 PRØV DEN! 🍕
Fremgangsmåde
Pizzabund
Kom vand, (21-22 grader), i en røreskål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel, og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed. I det sidste minut skrues der op i hastighed, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salten.
Vend dejen ud på et bord og del den i to. Form hver dej til en kugle, drys mel på toppen og dæk til med et klæde.
Lad nu de to deje hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
Pizzafyld
Skær de nederste 2 cm af aspargesene af. Skyl dem godt og skræl dem så fint som muligt med en tyndskræller. Kom skrællerne i iskoldt vand, eventuelt med lidt isterninger og stil det hele på køl i mellem 30-45 minutter.
Smør begge pizzaer med mascarpone, og bag dem i en forvarmet ovn på 250° varmluft i ca. 10-12 minutter. Gerne på et bagestål, hvis du har.
Når pizzaerne er færdige, kommes de sprøde asparges og stenbiderrogn på. Krydr med salt peber, citronsaft og olivenolie. Anret med frisk kørvel eller dild på toppen.