*Hvorfor falder mine vandbakkelser sammen? Bag kun én plade ad gangen, da der dannes damp under bagningen og det kan få vandbakkelserne til at klaske. Du må desuden ikke åbne ovnlågen mens vandbakkelserne bager, da de kan falde sammen. Hvis du vil kigge til dem, skal det først være efter 20-25 minutter. Lad dem også gerne afkøle i ovnen - ikke et must!
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200° almindelig ovn, med over- og undervarme.
Tag æg ud af køleskabet, så de får stuetemperatur.
Kom vand, smør og salt i en gryde og kog det op til til det er opløst.
Sigt mel i lidt efter lidt (over lav varme) mens du rører - vigtigt at bruge en sigte, så der ikke kommer melklumper. Rør det godt rundt til dejen slipper grydens kanter og kom dejen over i en røreskål - gerne i en skål til røremaskine, som du kan bruge til næste step. Lad dejen køle af i 10 minutter, uden den bliver helt kold.
Rør æg sammen og tilsæt halvdelen til dejen, og ælt det godt sammen inden resten af æggemassen tilsættes gradvist under omrøring - ved lav hastighed på røremaskine et par minutter. Du kan også piske i hånden. OBS! I starten vil dejen klumpe, men den vil samle sig igen til sidst.
Skru ovnen ned på 175° almindelig ovn.
Kom dejen i en sprøjtepose (gerne med stjernetylle) og sprøjt 8 lige store boller (med en diameter på ca. 6 cm) ud på bageplade, beklædt med bagepapir. Sørg for at der er god plads mellem dem. Drys dem med et fint lag flormelis, så de bliver mere sprøde og gyldne. Bag én plade ad gangen, så du er sikker på de ikke falder sammen*. * læs noter.
Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 30-35 minutter, og åbn IKKE ovnens låge før der er gået 25 minutter. De er færdige, når de har en gylden farve, og er de stadig er lyse, så giv dem et par minutter mere, men med et øje på dem.
Lad vandbakkelserne køle af på en rist eller i ovnen.