Du kan tilsætte ribsgelé til din sauce for et twist.
Fremgangsmåde
Flæskesteg
Køb gerne kamstegen dagen før og tag den ud af indpakning, rids sværen og tør stegen godt med papir. Stil stegen i køleskabet natten over uden tildækning - dette gør oversiden tørrer og dermed får du endnu mere sprød svær.
Kom godt med salt imellem sværen og kom ca. 8 laurbærblade i mellem også.
Pil hvidløg og løg og skær kun løg i kvarte.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Kom stegen i en stor bradepande eller fad. Tilsæthalvdelen af vandet, løg, hvidløg, peberkorn og de sidste 2 laurbærblade.
Steg nu flæskestegen i 60 min.
Tag nu stegen op af bradepanden og kom den på en rist der skal ligge oven på bradepanden. Tilsæt det resterende mængde vand og kom det hele i ovnen i yderligere 30 min. OBS! Kernetemperaturen skal være 65°, hvis du bruger et stegetermometer.
Hvis man ikke føler at sværen er sprød nok kan man give den de sidste 10 min på 225 grader eller de sidste 2 min på grill med åben låge. NB: husk at hold øje, da det nemt kan brænde på!
Tag stegen ud og lad den hvile i min 15-20 min., men kun hvis kernetemperaturen er 65°. Det er naturligt at temperaturen vil stige her op mod de 70 grader.
Sigt stegeskyen/svinefonden fra bradepanden til saucen.
Flæskestegssauce
Lav en opbagt sauce ved at smelte smørret i en gryde og kom melet i lidt efter lidt og pisk det ved middel varme indtil det har en let gyldent farve, det tager ca. 5-6 minutter.
Tilsæt skyeen/fond lidt ad gangen mens der piskes. Alt afhængig af hvor tyk du vil have din sauce, kan du holde lidt igen med din væske.
Lad nu sauce stå og småsimre ved lavt blus under omrøring i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber og et par dråber kulør.