Rør det bløde smør, hakket krydderuter, presset hvidløg og salt sammen. Sæt det til side.
Butternut squash
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skær græskar over på langs og skrab kerner ud med en ske. Skræl græskarret hvis du ønsker, eller behold det på. Jeg køber økologisk og foretrækker med skræl.
Find et ildfastfad frem, smør det med olivenolie og kom græskar over i. Pensl også med olivenolie på toppen af de to halve græskar. Krydr med salt og peber.
Kom fadet i ovnen i ca. 15 minutter, således du kan skære en smule i græskarret uden det føles for fast, så en kniv kan skære let i det. Lav imens krydderiblandingen klar.
Skær herefter tynde riller i hvert græskar og tilføj urtesmør hist og her. Pensl det godt ud på hele græskarret, så det trækker ned gennem rillerne. Drys med krydderiblandingen.
Sæt fadet tilbage i ovnen og bag færdig i ca. 25 minutter. Kig til dem undervejs - størrelsen på dit græskar har en betydning for tilberedningen. Brug en gaffel til at prikke i græskarret med, for at tjekke om det er mørt.
Servér evt. med friske krydderurter og et drys af krydderiblandingen.
Krydderiblanding
Rist hasselnødder på en tør pande i et par minutter og gnid skallerne af i et rent viskestykker. Hak halvdelen fint og anden halvdel groft.
Sesamfrø, fennikelfrø, flagesalt og peberkorn mordes godt og vendes med de hakkede hasselnødder.