Massaman curry - også kendt som Massaman Gai er en skøn thailandsk karry ret med kartofler og kylling. Er super nemt at lave og kræver ikke mange ingredienser.
Pil løg og hvidløg og snit løg i skiver og pres hvidløg.
Rens eller skrub kartoflerne grundigt og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm.
Brun kyllingen af i en gryde med olie og rød karrypasta. Tag af efter 5 minutter og sæt det til side.
Kom olie i gryden igen og tilsæt løg og hvidløg og svits i et par minutter.
Tilsæt kartoffelstykkerne og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt kokosmælk og hønseboullion og lad grydenretten simre til kartoflerne næsten er møre, ca. 10-12 minutter. Tilsæt kyllingen igen og lad det simre med i fem minutter.
Smag curruyen til med fiskesauce, lime og rørsukker - evt. også salt.
Servér med kogte ris, peanuts og friske koriander.