Her får du opskriften på risengrød lavet på komfur, i ovnen eller mikroovnen. Brug risengrøden til risalamande eller klatkager eller spis den med kanelsukker og smør.
Til risalamande: Hvis du skal bruge din risengrød til risalamande vil jeg anbefale dig at koge en vaniljestang sammen med grøden, hvor korn er skrabet ud og kommet i samt udelade salten.
Fremgangsmåde
Risengrød på komfur
Anbring grødris i en gryde med vand og bring det i kog. Lad det simre i ca. 20 minutter med låg på. Tilsæt herefter sødmælk.
Kog grøden videre i ca. 20-25 minutter under låg, med jævling omrøring så risene ikke brænder på. Fortsæt til risene er bløde, men stadig faste og ikke udkogte. Kom lidt ekstra mælk eller vand i, hvis du synes den er for klistret i konsistensen.
Smag risengrøden til med lidt salt og server risengrøden med et drys af kanelsukker, en smørklat samt saftevand eller kold hvidtøl.
Risengrød i ovn
Anbring grødris i en gryde (der kan tåle at komme i ovnen) med vand og bring det i kog i et par minutter under omrøring. Tilsæt sødmælk og lad grøden simre i ca. 10 minutter under omrøring. Læg låget på gryden og sæt den i ovnen.
Se til grøde efter 30 minutter og rør i den et par gange - er den for flydende efter de 30 minutter, skal den have 5-10 minutter mere. Smag til med salt.
Smag risengrøden til med lidt salt og server risengrøden med et drys af kanelsukker, en smørklat samt saftevand eller kold hvidtøl.
Risengrød i mikroovn
I en dyb skål med høj kant, der er egnet til mikroovnen, tilsættes vand, grødris og salt i skålen.
Tildæk skålen med et låg eller lign. og kom skålen i mikrobølgeovnen ved effekt 800 watt. Giv grøden 5 minutter og tag herefter skålen ud og rør godt i den med en ske.
Tilsæt mælk og sæt skålen tilbage med låg på igen. Giv yderligere grøden 5 minutter. Hold lidt øje undervejs. Rør igen i grøden og tjek om mælken er kommet i kog - kommer den gerne efter ca. 5 minutter. Er den endnu ikke helt i kog, skal den ha' et par minutter mere. Når mælken er kommet i kog, skal grøden ikke tilberedes længere i mikroovnen.
Tag låget af. Skru ned til effekt 350 watt og lad grøden koge færdig i 15-20 minutter.
Lad grøden hvile tildækket i ca. 3-5 min. Smag til med salt.
Risengrød under dynen
Find en tykbundet gryde frem og anbring vand i kog. Tilsæt mælk og lad det koge op. Når det begynder at koge tilsættes grødrisene samt salt. Lad det koge koge op igen.
Tag gryden af komfuret og pak gryden ind i et håndklæde og igen et tæppe udenom.
Kom det ind under dynen og lad det stå derunder et par timer.
Kog den let op, evt. et par min. lige inden servering, til den har den konsistens du ønsker.