Lav din egen hjemmelavet hyldebærsaft med modne hyldebær. Det er en nem saft at lave og du kan nyde den kold, som varm eller bruge den som base hyldebærsuppe.
Mængde af sukker: Mål saften af, når du har sigtet den. Afhængig af hvor meget saft du har, ved du hvor meget sukker der skal i. Regn med ca. 400 g sukker pr. liter, alt efter hvor sød du ønsker din saft. HUSK! Du kan tilsætte sukker, men ikke tage det tilbage.
Fremgangsmåde
Skyld hyldebær godt og klip de groveste stængler af. Det er fint at de små stadig sidder tilbage (Se evt. billede af gryden i indlægget).
Skær æblerne i grove tern.
Kom hyldebær og æblestykker i en stor gryde. Hæld vand ved og lad det lad det småkoge i ca. 20 minutter, til bærene er 'punkteret' og drænet for væde.
Hæld saften gennem en fin si over i en anden gryde. Brug bagsiden af en ske til at mase den sidste væde ud, fra hyldebærene.
Mål saften og tjek hvor meget sukker der skal tilsættes. Regn med 400 g sukker pr. L, eller smag til undervejs.
Sæt gryden over med saften, tilsæt sukker og opvarm til kogepunkt. Lad det koge til sukkeret er opløst og smag til med citronsaft. Juster eventuelt med ekstra sukker og citron.
Saftens hældes på skoldede flasker. Opbevar på køl.