OBS! Jeg bruger dild fra pose, hvor der ikke er jord på. Disse bundt er større og af bedre kvalitet, end dem fra potter.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Kog hvedekerner efter pakkens anvisning i let saltet vand. Lad dem herefter afkøle.
Skyl græskar og fjern kernerne. Behold skrællen på, hvis du køber økologisk - eller skrælles det. Skær græskar i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Læg dem på en plade og vend dem i olivenolie. Bag dem møre i ca. 25 minutter. Lad dem herefter afkøle.
Brug et madolinjern til at lave tynde fennikelskiver.
Vend hvedekernerne sammen med de bagte græskar, fennikel og groftplukket dild.
Urteolie
Alle urter blendes sammen med olie og hvidløg.
Smag til med citronsaft og salt. OBS! Der bliver en god portion af denne urteolie, da der skal en god mængde olie til for at kunne blende. Du kan med fordel opbevare den på køl i en beholder, hvis ikke du bruger den hele.
Servér urteolie til salaten eller vend den rundt i salaten lige før servering. Pynt evt. af med lidt dild på toppen.