Kom mel, koldt smør i tern og salt i en foodprocessor og til massen har en ”savsmuldslignende” konsistens. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen og blend til massen samler sig – det er vigtigt at massen kun lige samle sig.
Kom dejen i en pose eller læg den på køl i 45 minutter.
Rul dejen ud, på et let meldrysset bord med en diameter på ca. 25 cm, eller så det passer med din tærteform. Kom dejen i formen og tryk den til op ad siderne.
Bag bunden i ca. 15-20 min. på 160° varmluft, inden fyld kommes i.
Tærtefyld
Skyld bagekartoflerne grundigt og skær dem i mindre stykker, ca. 1 x 1 cm.
Krydr kartoflerne med salt og peber og 1/2 dl olivenolie.
Bag kartoflerne i ovnen i en bradepande i ca. 15 minutter, de behøver ikke være helt færdige, men minimum halvejs.
Skær porre i tynde ringe og hak timian fint.
Skær baconen i tern og steg dem på en pande ved medium varme. Når fedtet er ved at være smeltet væk tilsættes den resterende olivenolie, porrer, timian og et knust fed hvidløg. Steg på panden indtil porrerne er møre.
Vend porrer blandingen sammen med kartoflerne.
Blend æg, creme fraiche og mælk sammen med en teskefuld salt og peber og indtil en homogen masse.
Kom porrer-kartoffel blandingen i den forbagte tærtebund og kom æggeblandingen på og bag ved 170° varmluft i ca. 60 min.