Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen - lukker de sig ikke, skal de kasseres.
Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker.
Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder.
Kom muslingerne på og rør det hele sammen, tilsæt hvidvin og kom låg på gryden og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig. Når de er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min.
I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.
Se hvor lang tid spaghettien skal have i følge pakkens anvisning og kog dem ca. 2-3 min mindre. De skal nemlig koges færdige i flødesaucen.
Når spaghettien mangler, ca. 2-3 minutters kogetid vendes det sammen med flødesaucen og smages til med salt peber og citronsaft.
Kog det nu indtil spaghettien er al dente, og når der mangler 1 min tilsættes muslingerne, både dem i skal og dem som er taget ud af skallen. Kom ligeledes grøntsagerne der blev dampet med muslingerne i.