Klassisk cæcarsalat med kylling og tilhørende cæcardressing. Start med at lave dressingen, så den kan trække noget smag. Dernæst croutoner og så kylling.
Alle ingredienser (minus olie) til dressingen blendes med en stavblender. Olie piskes langsomt i, ligesom når man pisker en mayonnaise. Smag til med salt, peber og citron.
Hvis dressingen er for tyk, kan du blende lidt vand i for at fortynde den.
TIP! Du kan også bare blende alle ingredienser med 1-1,5 dl god færdiglavet mayonnaise - så skal du bare trække æg og olie ud af ingredienslisten.
Croutoner
Skær brødet ud i små tern.
Vend dem med et par spiseskeer olivenolie samt et presset fed hvidløg. Varm en pande på middelvarme og tilsæt brødtern, drys med flagesalt og vend dem undervejs til de er sprøde.
Du kan også bage dem i ovnen ved 200° varmluft, i ca. 15-18 min., til de er sprøde.
Lad dem afkøle.
Kylling
Varm en pande op på middel varme (eller brug den samme fra croutoner), og tilsæt smør eller olie når panden er varm. Steg kyllingebrysterne ca. 6 minutter på hver side, afhængig af størrelsen på dine bryster. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Skær kyllingen i mundrette stykker.
OBS! Bruger du en rest kylling, er der ingen tilberedning - dejligt :-)
Cæcarsalat
Skyl og skær salaten i mundrette stykker og vend med lidt af cæsardressingen. Fordel salaten på et fad, top med kylling og croutoner.
Top med revet parmesan - eller flager, dem kan du lave med en lille urtekniv.