Pisk brun farin, rørsukker og blødt smør sammen i en skål. OBS! Jeg bruger en røremaskine med et K-jern. Du kan også piske med en elpisker. Det er blot vigtigt at du pisker i ca. 5 minutter til dejen er helt luftig. Tip: Brug gerne en dejskraber til at skrabe kanterne undervejs.
Kom et æg i og pisk et par minutter mere.
Sigt hvedemel og bagepulver i. Tilsæt revet appelsinskal og rør dejen sammen et par minutter mere.
Hak hasselnødderne groft og vend dem i dejen sammen med chokoladestykker - brug en dejspatel til det.
Rør alt godt sammen og form til 12 små kugler á ca. 60-62 g, og placer dem på en bageplade belædt med bagepapir. Nu kan du i princippet bage dem, men de har godt af en tur på køl først.
Stil dem i køleskabet i 45-60 minutter - gerne natten over hvis du har tid. Du kan også komme kuglerne på frost, hvis du ikke ønsker at bage alle nu.
Placér kuglerne med god afstand, da de flyder ud under bagningen.
Giv kuglerne et lille forsigtigt tryk, og kom dem i ovnen.
Bages i 12 minutter, til de er lettere gyldne i kanten. Men hold øje efter de 8-10 minutter, og vurder det derfra.
Lad dem ligge et par minutter på bagepladen til de er faldet ned, og placér dem herefter på en rist.