Helstegt kylling i ovn er skøn og saftig ret. En her kylling i gryden passer sig selv, og er super nem at tilberede. Server med kartofler eller andet tilbehør.
Tip: Tag saften fra fadet hvor din kylling har ligget, og reducer det med lidt fløde og smag til med citron, salt og peber. Så har du en lækker sauce!
Fremgangsmåde
Sæt din ovn på 225° varmluft og gnid kyllingen ind i olie og krydr med salt og peber.
Sæt din kylling i ovnen og skru ned efter 10 min på 180° i 50-60 min. - alt afhængig af størrelse skal kyllingen måske have lidt mere, tjek tempertatur (som skal være 75° inde ved lårbenet).
Giv den eventuelt 5 min på grill så skindet bliver sprødt.
Serveringsforslag
Steg dine asparges, forårsløg og gulerødder på en varm pande i lidt smør i 7 minutter. Tilsæt frisk spinat og lad det falde en smule sammen. Tag herefter af og læg det på et fad.