TIP: Sæt en bradepande ind med vand i bunden af ovnen, så får brødet en sprød og lækker overflade.
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunkent vand.
Når gæren er opløst tilsættes A38, honning, olivenolie, salt og sesamfrø i.
Tilsæt begge meltyper og rør det hele godt sammen med hænderne eller på røremaskine.
Sørg for at alt melen bliver æltet godt ind i dejen. Jeg rørte i ca. 8-10 minutter på maskinen ved mellem hastighed.
Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk den med film. Sæt dejen på køl i mindst 8 timer.
Tag dejen ud og fordel dejen i en eller to aflange brød. Læg dejen i en rugbrøds form på 3 L eller to små, smurt med smør. Ca. 1/3 af toppen i formen skal være fri, så brødet kan hæve. Pensl lidt vand på toppen og drys med sesamfrø eller andre kerner.
Lad brødet hæve tildækket i formen i 2 timer, ved stuetemperatur.
Bag brødet i forvarmet ovn ved 200° varmluft i ca. 45-50 minutter til skorpen er gylden det føles hult når du banker på det.