Kom tebladene i det kogende vand og lad det trække ca. 15-20 minutter.
Tag tebladene op og rør sukkeret i teen - rør indtil det er helt opløst.
Lad nu teen køle helt af - dette tager nogle timer eller natten over.
Hæld den kolde, søde te i en stor glasbeholder og tilsæt kombuchastarteren (du kan fx. købe en flaske kombucha og bruge som starter). Placer med rene hænder kombucha-moderen i væskens overflade. Dæk glasset med et rent viskestykke eller ostelærred.
Lad nu kombuchaen fermentere i ca. 8-14 dage, evt. længere, ideelt set ved 20 til 25 grader på et skyggefuldt sted. Smag på den efter 8 dage, og når du synes den smager både syrligt og sødt er den klar. Jo længere den fermenterer jo syrligere bliver den og jo lavere bliver sukkerindholdet. Lader du den stå rigtig længe vil den omdannes til kombucha-eddike, som kan bruges i madlavningen.
Det er en fordel at have et patentglas med tappehane, fordi du kan smage på kombuchaen uden at forstyrre kombucha-moderen. Hvis du ikke har tappehane, kan du bruge et sugerør til forsigtigt at trække en smagsprøve uden at forstyrre yderligere.
Når kombuchaen smager rigtigt, dvs. syrligt men stadig med sødme, er det tid til at komme den på flaske.
Tag kombucha-moderen op af glasset med rene hænder, og læg den i en lille skål.
Hæld 300 ml af din kombucha-bryg over moderen i skålen, så du har dette klar til næste bryg, som med fordel kan påbegyndes, efter du er færdig med at hælde første bryg på flasker.
Hæld din kombucha på glasflasker og stil dem på køl. Ønsker du at karbonere din kombucha, stil da flaskerne ved stuetemperatur i 2 til 3 dage og derefter på køl. Vær opmærksom på, at drikken ikke overkarbonerer!
Hver gang du laver et nyt bryg, dannes der en ny kombucha-moder - den oprindelige plus en ny, der lægger sig ovenpå - denne kan du give videre til en ny, som kunne tænke sig at afprøve sig med kombucha.
Hvis du vil gemme en kombucha-moder, kan du komme den i et lukket glas med lidt friskbrygget te tilsat sukker og opbevare den i køleskabet. Dog formerer den sig lynhurtigt, og du vil hurtigt have mere, end du kan bruge. Det kan du forære til andre, der ønsker at brygge kombucha.