TIP: Bruger du et økologisk græskar, så kan du sagtens spise skallen.
Fremgangsmåde
Græskar
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Rengør græskarret og del over på midten.
Skrab kernerne ud med en ske.
Stil de halve græskar på en bageplade og pensl dem med lidt olie indeni og udenpå. Krydr med salt og peber. Klargør salaten, mens græskar bager.
Bag græskarret i ovnen ved 180° varmluft i ca. 40-45 minutter – bagetiden afhænger af størrelsen, så tjek gerne undervejs. Græskarrene er færdigt, når kødet er helt 'mørt' og du kan stikke igennem med en gaffel.
Skrab ca. 3 spiseskeer ud af kødet i græskarene ud. Gem evt. resten fx græskarvafler.
Fyld
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle af.
Rist cashewnødderne på en tør varm pande, til de får en gylden overflade.
Snit forårsløg fint, og hak grønkålen groft.
Skær æblet i tern og frigør granatæblekernerne.
Bland grofthakket grønkål med med quinoa, forårsløg, æble og granatæble.
Tahindressing
Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft.
Pres hvidløgene i og rør det sammen, til en ensartet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet.
Smag dressingen til med salt og peber.
Vend dressingen med grønkålssalaten og fordel den i de udhulede græskar.
Top med smuldret feta, ristede cashewnødder og falafler.