TIP: Du kan bytte oliventapenaden ud med en god pesto. fx en hjemmelavet en grøn pesto med basilikum
Fremgangsmåde
Oliventapenade
Oliven, kapers, hvidløg mordes eller blendes groft. Tilsæt citronsaft og olivenolie, til massen er ensartet, men fast (må ikke være for flydende). Smag til med salt og friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.
Butterdejsstænger
Rul den ene butterdejen ud. Pisk kort æggeblomme med fløde og pensl på butterdejen. Smør olivenmassen ud, ligefordelt ca. 0,5 cm tykkelse. Kom den anden butterdej ovenpå. Pensl igen med æggeblomme. Drys med en lille håndfuld blå birkes.
Skær hele vejen, i 2 cm bredde. Tag fat i hver ende og vrid dem, så de bliver snoet. Bag dem i ca. 10 minutter ved 180 grader, til de er lettere gyldne.
Lad dem afkøle.
Opbevar dem blot i et glas. Låg er ikke nødvendigt.
Serveringsforslag
Servér butterdejsstængerne alene som snacks eller dyp dem i en lækker fetadip eller pesto.