1,5Lsmagsneutral olie(fx solsikke- eller vindruekerneolie)
Servering
sukker
Fremgangsmåde
Hæld vand i en mellem gryde, tilsæt smør samt vaniljesukker og lad det koge op. Sigt hvedemel lidt ad gangen, og rør godt undervejs således melsmagen forsvinder. Pas på, at det ikke brænder på. Fortsæt med at sigte hvedemel i, og rør til dejen slipper grydens kanter.
Lad dejen køle af på køkkenbordet. Pisk ét æg i ad gangen, til dejen er fast men stadig lind og fyld nu dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
Varm en gryde op med fritureolie.
Pres dejen gennem stjernetyllen ned i gryden med den varme olie, og skær dejen af med en kniv til churros på ca. 10 cm.
Tip! Hvis du er usikker på om olien er varm nok, kan du komme en lille klump dej ned i olien, inden starter med at lave churros. Hvis den lille klump dej bruser den op, så er olien varm nok og klar.
Steg nu alle churros gyldne, og vend dem undervejs i olien så de får varme hele vejen rundt.
Tag de færdige churros op med en hulske, og lad dem afdryppe på køkkenrulle. Når de er lettere afkølet kan de vendes med sukker.
Servér med vaniljeis, syltetøj, karamelsauce eller chokoladesauce.