Tip: Lidt syltede rødløg eller halverede cornichoner smager vidunderligt i.
Fremgangsmåde
Pulled and
Tænd ovnen på 150 grader, varmluft.
Rens andelårene og læg dem i et lille ildfast fad. Gnid med salt og vedlæg laurbærblade, peberkorn og timiankvistene.
Hæld vand på, så det dækker andelårene. Kom staniol over, og sæt fadet i ovnen i 60 minutter. Tag herefter staniol af og giv det yderligere 60 minutter.
Tag lårene op ad væden. Lad dem afkøle lidt, og fjern kødet fra benene.
Pluk kødet fra hinanden med to gafler og læg det i et lille ildfast fad. Kom 5-6 spsk af væden fra fadet over kødet og vend det sammen. Lad det stå og trække 15 minutter. Tip! Gem resten evt. af væden til en sauce i køleskabet - der er meget god smag i.
Rødkålssalat
Snit rødkål fint.
Skær skrællen af appelsinerne og skær fileter af dem. Læg dem til side.
Pres den resterende appelsinsaft i rødkålen. Kram det godt sammen med hænderne og smag til med lidt æblecidereddike og honning. Og evt. et lille nip salt. Vend appelsinfileterne i.
Sennepsmayo
Rør mayo med dijonsennep og smag til med lidt mere salt og peber, hvis nødvendigt.
Saml andeburgeren
Lun bollerne ved 200 graders varmluft, halveret i ca. 4 minutter. Kom også andekødet ind med bollerne.
Smør bollerne med sennepsmayo.Læg et lag rødkålssalat, dernæst kødet og slut af med den smurte overbolle.