Pocheret torsk med tilbehør af ærtepuré og ærter francaise er en skøn servering til gæster. Brug den som en lille forret eller let hovedret. Andre torskefisk kan også bruges - læs noter.
Tip! Andre slags torskefisk kan også bruge: Fx lange, lyssej, helleflynder, slethvad, pigvar, mørsej.
Fremgangsmåde
Pocheret torsk
Skær torsken i passende stykker.
Kom 2 dl vand i en pande.
Kom torsken på panden og skru op på lavt til medium blus. Kom et låg på og lad langsomt torsken pochere. Afhængig af størrelse, tager dette et par minutter. Man kan ved at tjekke stikke en kødnål igennem fisken, og hvis man ikke møder modstand er fisken klar. OBS! Lav altid først fisk til sidst, når alle andre ting er klar. Da man på denne måde undgår at fisken bliver overtilberedt og kold.
Ærtepuré
Giv ærter et kort opkog i en gryde, sigt vandet på nær 1 dl fra og blend med de resterende ingredienser. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Ærter a la francaise
Tø hurtigt ærterne op i lidt vand.
Skær baconen i fine tern og steg dem af i en gryde på medium varme. Hak løge fint og tilsæt til baconen, når det er begyndt at blive gylden.
Lad løget stege med i ca. 15 sekunder, og kom derefter ærterne, den fint snittede hjertesalat og eddike ved.