Opbevaring: De er bedst at have stående på køl, gerne adskilt fra hinanden så de ikke klistre sammen. Jeg bruger lidt madpakkepapir til formålet.
Fremgangsmåde
Kom sukker, fløde og glukosesirup i en gryde, og lad det koge ved middel varme. Skru herefter ned på lav-middel varme og lad det småsimre i 40-45 minutter. Undervejs vil der ske et farveskifte, og karamellem bliver mere mørk.
Rør i gryden en gang imellem og tag først karamelmassen af, når den slipper bunden af gryden, er fast i konsistensen og har en temperatur mellem ca. 120-122 grader.
Hæld massen i et ildfast fad på ca. 20 x 20 cm, beklædt med bagepapir. Lad karamellen afkøle i køleskabet i 3-4 timer.
Skær karamellerne ud i den ønskede størrelse du ønsker. Pak dem eventuelt individuelt ind i cellofanpapir eller bagepapir.