Super nem opskrift på hjemmelavet græskarpuré. Jeg deler også en opskrift på en servering hvor du kan bruge puréen. Det er en skøn lun efterårssalat med palmekål, svampe og pinjekerner.
Hvis du vil lave salaten, skal du være opmærksom på at du står tilbage med en portion puré, da du kun skal bruge 8 spiseskeer. Men du kan bruge græskarpuréen til mange måltider, i sandwich mv.
Fremgangsmåde
Græskarpuré
Skær dine skrællede græskar stykker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand så det dækker og tilsæt 1 tsk salt. Kog til græskarrene er møre, ca. 15-20 minutter.
Sigt græskarret, gem eventuelt 1/2 dl af kogevandet. Blend græskar med olivenolie, timian og saften fra en halv citron. Spæd eventuelt til med lidt af kogevandet, hvis du ønsker den lidt mere lindt. Smag til med salt og peber.
Lun salat med græskarpure, stegt svampe, palmekål og pinjekerner
Rens de blandede svampene og skær dem i mindre stykker.
Riv palmekålen i mindre stykker og kom i en skål
Rens portobello svampene og skær dem i grove skiver og kom dem op i skålen til kålen.
Sæt en stor pande over på højeste blus. Når panden er rigtig varm tilsættes smør og olivenolie og det lades bruse op. Kom kålen og svampe på panden og steg det hårdt af i ca. 1-2 minutter.
Kom pinjekernerne og timian på panden og lad det stege med yderligere 1 minut. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret 8-10 spsk af den lune græskarpure i bunden og kom den lune salat oven på. Riv lidt parmesan i grove flager over.