*Koldhævning: I stedet for 15 g gær, skal du bruge 5 g gær. Følg samme fremgangsmåde, og sæt dejen på køl i formen (uden fyld) i minimum 10 timer - gerne natten over. Tag dejen ud af køleskabet en time før bagning og følg igen opskriften som angivet.
Fremgangsmåde
Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt, salt, olivenolie og sukker.
Tilsæt tipo 00 hvedemel og hvedemel og rør dejen til en glat og smidig dej, men stadig lidt klistret. Jeg brugte en røremaskine og æltede på lav hastighed i ca. 5-8 minutter ved lav hastighed.
Smør en form med olie, eller beklæd en bradepande med bagepapir. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i minimum 3 timer.
Halver tomaterne. Prik fordybninger i dejen med våde fingre og tryk tomaterne ned i hullerne.
Dryp olivenolie ud over brødet og drys med flagesalt og rosmarinkviste.
Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i ca. 25-30 min, til brødet er gyldent og sprødt.