Nem og lækker opskrift på en svampet blommekage med marcipan. Denne kage er spækket med sødme fra marcipanen. Blommerne er både sure og søde - perfekt til den saftige kage.
For at undgå at marcipanen klistrer, kan du vende det groftrevede marcipan i lidt hvedemel, inden du vender det i dejen.
Hvis du har en lækker frugtsirup stående der passer godt til, fx en blommesirup, kan du når kagen kommer ud af ovnen prikke huller i den med en gaffel og hælde siruppen over så det trækker ned i hullerne - smager vidunderligt.
Fremgangsmåde
Blommekage
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Fjerne stenene fra blommerne og skær dem i kvarte eller halve.
Riv marcipanen groft på et rivejern og smelt smørret i en lille kasserolle.
Pisk med en elpisker, æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Pisk det smeltede smør i dejen.
Vend revet marcipan i.
Sigt hvedemel, salt og kardemomme i dejen og rør til dejen er ensartet.
Find en springform på 18cm i diameter. Smør formen med smør og drys lidt rørsukker i formen, så det dækker hele formen.
Hæld dejen i formen og top med de kvarte eller halve blommer.
Bag blommekagen i ca. 30-35 minutter. Brug en kødnål eller gaffel til at tjekke om den er færdigbagt.
Lad kagen køle lidt af.
Serveringsforslag
Drys med flormelis og server gerne den lune kage med creme fraiche eller vaniljeis til.